כיצד מאבחנים ומטפלים בחוסר שליטה על מתן שתן?

ראשית, הקפידו לקבוע תור לפגישה לרופא משפחה או לרופא מוסמך אחר בהקדם האפשרי. עליכם לברר מה עלול לגרום לבעיה זו ולקבל תכנית טיפול במקום לנסות לאבחן את עצמכם ולטפל בנושא לבד.

 

חוששים לדבר על הנושא עם הרופא שלכם? אל תדאגו. התפקיד שלו הוא לעזור לכם לחזור לבריאות אופטימלית, כך שלא תצטרכו לעקוב ולנהל כל הזמן את בעיות בריחת השתן שלכם.

 

הרופא עשוי לבצע מספר בדיקות כדי להבין את הסיבה השורשית לבעיה, ולאחר מכן הוא יעבור על אפשרויות הטיפול שלכם, אשר עשויות לכלול שינויים קלים באורח החיים כגון אימון שלפוחית ​​השתן או ביצוע תרגילים קבועים של רצפת האגן.

 

בנוסף, הרופא שלכם עשוי להציע לכם קטטר לסירוגין כדי לסייע לרוקן את שלפוחית ​​השתן, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסימפטומים של בריחת שתן.

מהו קטטר לסירוגין?

כשאתם שומעים את המילה "קטטר", אתם עשוי לחשוב על הצנתרים הישנים, שנקראים גם קטטר פולי. סוג זה של צנתר נשאר בתוך שלפוחית ​​השתן כדי לאפשר לשתן להתנקז ברציפות לתוך כלי קיבול כגון שקית ניקוז. למרבה הצער, צנתרים אלה לעיתים עלולים להוביל לצמיחת יתר של חיידקים ולסיכון מוגבר לדלקות בדרכי השתן, בשלפוחית ​​השתן או אפילו בכליות. הסיבה לכך היא שצנתורי פולי נשארים קבועים בתוך שלפוחית ​​השתן והשופכה לפרקי זמן ארוכים.

 

בימים אלה סביר יותר שישתמשו בצנתורי פולי במקרים בהם האדם אינו מסוגל פיזית או אינו מסוגל להשתמש בקטטר לסירוגין.

 

אז מה הם קטטרים לסירוגין? קטטרים אלה מוחדרים במרווחים לאורך כל היום על פי לוח זמנים שנקבע לניקוז שלפוחית ​​השתן, ואז הם מוסרים בקלות ומושלכים לאשפה. זה מבטיח קטטר סטרילי בכל פעם, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון לזיהום.

 

בנוסף, שימוש בקטטר לסירוגין יכול לספק יותר חופש ועצמאות לאנשים שאינם רוצים להיות מחוברים לשקית ניקוז או לשקית בין הרגליים כל היום או הלילה.

 

צנתרים קבועים משמשים בעיקר במקרים בהם שלפוחית ​​השתן אינה מסוגלת לרוקן שתן בכוחות עצמה.

 

מאמר זה נכתב על ידי https://www.ezerneman.co.il/